Ingredientes:
Bacallà:
- 400g de morro de bacallà dessalat
- un parell de creïlles mitjanes
- 1 fulla de llorer
- sal
- oli d’oliva
Allioli:
- 1 ou a temperatura ambient
- 1 dent d’all
- sal
- oli d’oliva
Preparación:
Bacallà: Poseu a bullir en un cassó l’aigua justa per cobrir les creïlles que haureu pelat i tallat a rodanxes d’un dit de gros.
Quan veieu que la creïlla és gairebé cuita, hi poseu els talls de bacallà, i una fulla de llorer i en uns cinc minuts més ja tindreu el plat al punt.
Emplateu el bacallà amb les creïlles escorregudes. Aquest plat el podeu combinar al gust, tot xafat amb allioli està boníssim.
Allioli: Separeu el rovell de la clara de l’ou, per fer all i oli només necessiteu el rovell, la clara la podeu reservar per altres plats. Peleu el dent d’all, poseu-lo al morter, afegiu la sal i piqueu-ho tot bé. Quan estiga ben picat afegiu el rovell d’ou i remeneu-lo bé dins el morter, a continuació i sense deixar de remenar aneu tirant l’oli, poc a poc.
Aquest últim pas és el més delicat ja que si tireu l’oli massa ràpid o bé deixeu de remoure, es pot tallar la salsa. Si mentre es remou es comença a notar que s’està tallant la salsa, s’ha de deixar d’afegir oli. Sempre sense deixar de remenar. A poc a poc començarà a agafar cos de nou.