Arròs amb conill i caragols

Estás en: Inicio | Arròs amb conill i caragols

Ingredientes:

  • 450 g d’arròs
  • mig conill
  • 200 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 4 cullerades soperes de tomaca natural
  • ½ pimentó roig tallat a tires amples
  • una cabeça d’alls
  • safrà en bri (la meitat d’una capseta de 5 g)
  • colorant alimentari
  • una cullerada de pebre roig dolç mòlt
  • una dotzena de caragols serrans de muntanya (ja nets)
  • 2 litres i ½ d’aigua
  • sal
  • 3 branquetes de jolivert
  • una branqueta de romer
  • pebre negre mòlt

Preparación:

Posem l’oli d’oliva en una paella i quan estiga calent sofregim el pimentó i la cabeça d’alls. Una vegada llestos, retirem i reservem. En el mateix oli, afegim el conill, un poc de sal i sofregim. Sofregit el conill, ho passem a l’olla, on l’aigua ja estarà bullint. En el mateix oli que ens queda, sofregim la tomaca uns 2 minuts i a continuació ho incorporem també a l’olla. Trossegem les branquetes de jolivert i les hi afegim també. Tapem l’olla i quan bulla abaixem el foc al mínim i esperem 30 minuts. Mentres, preparem el paeller i la paella.

Una vegada que ha finalitzat la cocció, bolquem tot el contingut de l’olla en la paella i li anem afegint la resta dels ingredients: el romer, els caragols serrans, un poc de pebre negre mòlt, colorant, el pebre roig dolç, els brins de safrà, l’arròs (que hem de repartir bé per tota la paella) i hi incorporem els alls i el pimentó que havíem reservat anteriorment.

Tastem per si s’haguera de rectificar de sal i deixem coure entre 15 i 20 minuts depenent del tipus d’arròs utilitzat. Transcorregut eixe temps apaguem el foc, deixem reposar durant uns 8 minuts i llest per a menjar.